Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДПС-Ново начало подкрепи иновациите в сектор “Образование” на семинар в Пловдив

Политика

ДПС-Ново начало подкрепи иновациите в сектор “Образование” на семинар в Пловдив

ДПС-Ново начало подкрепи иновациите в сектор Образование на семинар в Пловдив - Tribune.bg

ДПС-Ново начало  организира семинар  на тема “Преход от традиционното към дигиталното  оценяване в училище“. Домакин на срещата бе ДПС - Ново начало-Пловдив. В семинара участваха Искра Михайлова, зам.-председател на ДПС и водач на листата на ДПС-Ново начало в 25 МИР София и Пазарджик, Станислав Анастасов- зам.-председател и водач в листата в Пловдив-град.

Пред участниците Искра Михайлова представи  накратко приоритетите на ДПС- Ново начало за управление на страната. Като определи сектор „Образование“ като  приоритет, чиято значимост рефлектира върху всяка една сфера. 

По време на срещата беше представено  автоматизирано тестване изпитване на ученици, което иновативен български продукт.

 Водачът на Пловдив-град, Станислав Анастасов  се обърна към присъстващите

“Тук сме, за да си говорим за образование. Но не да си говорим за високопарни стратегии, да не говорим за обещания, които вече обраснаха от многогодишна употреба и да не си говорим за намеренията на политически сили. Няма да говорим за програми, а започваме последователни разговори с хора, които разбират как се случва образованието в България и с хора, които знаят какво трябва да се направи за него.

Благодаря на Александър, който е създател на приложението и който ще демонстрира иновативен български продукт, създаден от млад човек за сферата на образованието. Това е една от стъпките да покажем, че образованието и цялата система не е една бездънна яма, в която държавата трябва да хвърля пари, а е умения, знания и самочувствие за учители и ученици. Това означава просперитет и бъдеще. Всички тези приказки за просперитет и бъдеще обаче, без да се обърне внимание на образованието, няма да можем да говорим за просперитета на страната ни. За нас е чест и удоволствие да покажем, че предлагаме ново начало с помощта на експерт и млад човек, представящ иновативен подход, който е възможност за цялата система. Надявам се това да е първа среща от поредица срещи за иновативни решения и ползи за българските учители и ученици.

Често се говори за Изкуствен интелект, за българския принос в AI. На тази среща видяхме такава демонстрация. За това работи Новото начало., каза в заключение Станислав Анастасов.

В семинара участие взеха   представители на училища от областите Пловдив, Кърджали, Хасково и Пазарджик, както и над 50 учители,  част от които са  били от екипа по  разработването на приложението.   Присъстваха и кандидатите за народни представители от ДПС- Ново начало    за Пловдив- град - Небие Кабак и Красимир Асенов, Фатима Йълдъз – кандидат от листата на 01 МИР Благоевград, Чавдар Здравчев, Надя Манолова, Румяна Хасанова – кандидати  от листата на Пловдив област.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети